Spring naar inhoud

MKB Kathalysatorfonds

Hydrofly

Onze duurzame op batterij aangedreven draagvleugelboot-demo wordt ingezet namens Blue Amigo en Smart Delta Drechtsteden voor het nieuwe project de Riviertaxi, een innovatief en duurzaam watertaxi systeem naast en samen met de Waterbus in de regio Smart Delta Drechtsteden.


Met de doorontwikkeling van onze vleugeltechnologie en de te bouwen prototype vleugel kunnen we na succesvolle uitgebreide testen bij MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) sneller, wendbaarder, zuiniger, comfortabeler, bij hogere golven en veiliger varen. Hierdoor kunnen we van inland activiteiten voor de OV en Taxi markt ook naar Offshore, Marine, Goederen en Fast Sports markten doorgroeien. Dit is het eerste succes wat we met deze prototype behalen.


Het tweede succes is dat we met het regionale bedrijf Jules Dock het finale ontwerp in overleg afronden waardoor we op een slimmere en efficiëntere wijze de prototype vleugel bouwen. We ervaren in de praktijk wat slimmer ontwerpen en efficiënter en duurzamer produceren van de composieten en carbon onderdelen voor ons betekent. Door de andere wijze van produceren zijn we overtuigd dat de draagvleugelboot in de Drechtsteden op een slimme wijze geassembleerd kan worden doordat we verschillende onderdelen als “IKEA” bouwstenen ontvangen. Samen met (het uitgebreide netwerk) van De Duurzaamheidsfabriek worden de inzichten van het slim produceren omgezet in slim assembleren van de verschillende samengestelde onderdelen van de draagvleugelboot in de regio Drechtsteden.


Met de maritieme innovatie en het slimmer assembleren brengen we een stevige impuls voor de kennis opbouw en werkgelegenheid in de Drechtsteden.


Wie wij zijn? Wij zijn Hydrofly en ontwikkelen en bouwen innovatieve snelle duurzame autonome draagvleugelboten.