Spring naar inhoud

MKB Katalysatorfonds

Testimonial: Hulp bij waardevolle studie naar marktkansen

Aqitec Projects B.V. vroeg in 2019 subsidie aan bij het MKB-Katalysatorfonds voor een haalbaarheidsonderzoek voor innovatieve baggeroplossing met behulp van robots. Een waardevol onderzoek dat zij zonder het fonds niet hadden kunnen uitvoeren.


Ivo Wieling van Aqitec Projects B.V. legt het uit: “Aqitec had zich tot doel gesteld om een klein automatisch baggersysteen te ontwikkelen en in de markt te zetten. Het MKB-katalysatorfonds heeft ons in de gelegenheid gesteld om een testmodel te bouwen en te demonstreren. Daarnaast hebben we studie kunnen doen naar de marktkansen. Technisch gezien is er veel mogelijk. We zijn helaas tot de conclusie gekomen dat de sector nog niet bereid is om nieuwe baggermethodes te omarmen. Dit inzicht is voor ons heel waardevol geweest om onze koers te kunnen bepalen. Aqitec heeft de moeilijk keuze gemaakt om met de ontwikkeling te stoppen. Het MKB-katalysatorfonds heeft Aqitec geholpen om tijdig te concluderen dat automatisch baggeren voorlopig niet interessant is voor de Nederlandse watersector.” 


“Het MKB-katalysatorfonds heeft Aqitec geholpen met een waardevolle studie naar de marktkansen voor automatisch baggeren voor de Nederlandse watersector.”

Meer informatie over dit project? Neem contact op via info@aqitec.com. 


Innovaties versnellen in de Drechtsteden

​​​​​​​Het MKB-katalysatorfonds wil innovaties versnellen en een nieuwe dynamiek creëren in de regio. Daarvoor is meer nodig dan alleen geld. Het fonds wil dan ook nadrukkelijk nieuwe verbindingen tot stand brengen. Naast cofinanciering, biedt het daarvoor toegang tot relevante netwerken en faciliteiten in de regio. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie in de Drechtsteden kunnen een beroep doen op dit fonds. Een team van toonaangevende bedrijven uit de regio Drechtsteden die o.a. opereren in de maritieme, industriële en financiële sector en de Drechtsteden-gemeenten zijn de drijvende kracht achter het fonds. De Duurzaamheidsfabriek, Maritime Delta en InnovationQuarter zijn daarbij belangrijke partners.

 

30.000 extra banen

Werken waar je woont is één van de ambities van de Drechtsteden. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. 30.000 extra arbeidsplaatsen is het doel. Innovatie stimuleren en versnellen is een belangrijk onderdeel hiervan. Het MKB-katalysatorfonds draagt bij aan de ambities van de regio.

 

Innovatief idee? Neem contact op!

Het MKB-katalysatorfonds nodigt nog steeds innovatieve ondernemers uit om zich te melden voor een subsidieaanvraag. Dit kan via de website!


--

Het MKB-Katalysatorfonds viert haar lustrum en blikt komende tijd daarom terug op de innovaties waar afgelopen 5 jaar, mede dankzij het fonds, aan is gewerkt en nog steeds aan wordt gewerkt.


 

Aqitec Projects B.V. vroeg in 2019 subsidie aan bij het MKB-Katalysatorfonds voor een haalbaarheidsonderzoek voor innovatieve baggeroplossing met behulp van robots. Een waardevol onderzoek dat zij zonder het fonds niet hadden kunnen uitvoeren.