Spring naar inhoud

MKB Katalysatorfonds

Pentacon Ingenieurs BV start aan een haalbaarheidsstudie dankzij bijdrage fonds

Pentacon Ingenieurs BV is één van de bedrijven uit de regio die bij het MKB-Katalysatorfonds aanklopte voor ondersteuning. Vorig jaar kende het fonds hen subsidie toe voor een haalbaarheidsonderzoek.Adri Copier, directeur Pentacon Ingenieurs BV: “Vanuit een brainstormsessie met 1 van onze opdrachtgevers kwamen we op een gezamenlijke nieuwe innovatie voor zijn jachthaven. Dankzij de bijdrage van het MKB- Katalysatorfonds Drechtsteden zijn we inmiddels gestart aan een haalbaarheidsstudie voor een volledig geautomatiseerde botenopslag. Vanuit deze innovatie dragen we niet alleen bij aan de grote duurzaamheidspunten en groei voor de recreatievaart, maar zijn we tevens in gesprek en op zoek naar lokale bedrijven om deze innovatie gezamenlijk te realiseren.”


Adri Copier, directeur Pentacon Ingenieurs BV over het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden


Ook als mkb'er uit de regio Drechtsteden op zoek naar ondersteuning bij jouw innovatieplannen of vernieuwende ideeën?

Lees hier alles over het aanvragen van een bijdrage!


---

Innovaties versnellen in de Drechtsteden

​​​​​​​Het MKB-katalysatorfonds, onderdeel van Smart Delta Drechtsteden, wil innovaties versnellen en een nieuwe dynamiek creëren in de regio. Daarvoor is meer nodig dan alleen geld. Het fonds wil dan ook nadrukkelijk nieuwe verbindingen tot stand brengen. Naast cofinanciering, biedt het daarvoor toegang tot relevante netwerken en faciliteiten in de regio. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie in de Drechtsteden kunnen een beroep doen op dit fonds. Een team van toonaangevende bedrijven uit de regio Drechtsteden die o.a. opereren in de maritieme, industriële en financiële sector en de Drechtsteden-gemeenten zijn de drijvende kracht achter het fonds. De Duurzaamheidsfabriek, Maritime Delta en InnovationQuarter zijn daarbij belangrijke partners.


Over Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Innovatie, een goed vestigingsklimaat en goed opgeleide mensen zijn daarbij belangrijk. De sectoren van nu en straks hebben mensen nodig die niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook op veranderingen kunnen inspelen. Smart Delta Drechtsteden doet er alles aan om deze mensen op te leiden en aan het juiste bedrijf te verbinden. Op het gebied van innovatie zijn ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. Binnen Smart Delta Drechtsteden is dat met name binnen de maritieme sector, de (technologische) maakindustrie en de sector zorg en welzijn. Meer woningen en aantrekkelijke recreatiegebieden zorgen hierbij voor aantrekkelijke leefomgeving voor werknemers, studenten en inwoners. Kijk op www.smartdeltadrechtsteden.nl voor meer informatie!

Pentacon is één van de bedrijven uit de regio die bij het MKB-Katalysatorfonds aanklopte voor ondersteuning. Vorig jaar kende het fonds hen subsidie toe voor een haalbaarheidsonderzoek.