Spring naar inhoud

MKB Katalysatorfonds

Laskar wint Publieksprijs Scale Innovation Award

2023_Wim_Goedhart_Winnaar_Publieksprijs


Laskar Puntlastechniek wint de Publieksprijs van de Scale Innovation Award 2023 tijdens de uitreiking bij de Duurzaamheidsfabriek. Met de Digital Production Control System wisten zij de stemmen van het publiek voor zich te winnen. Dit jaar konden de gasten van het evenement voor het eerst hun winnaar kiezen. Wim Goedhart, CEO van het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam, nam de award in ontvangst. Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers, overhandigde de prijs. 


De innovatie DPCS valt onder de categorie Smart Industry. Het gaat om een digitale innovatie die ervoor zorgt dat er geen fouten meer ontstaan in het lasproces. Het systeem wordt toegevoegd aan een standaardmachine die op basis van data die 100% effectiviteit realiseert tijdens het lassen. Dit voorkomt hoge kosten waar de lasindustrie op het moment mee te maken heeft.


Subsidie vanuit het MKB-Katalysatorfonds

Smart Delta Drechtsteden investeert in innovatiekracht met het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden. Bedrijven ondersteunen die hun innovatieve ideeën of innovatie verder willen helpen met behulp van subsidie, ondersteuning en netwerk is daarbij van essentieel belang. Laskar is één van die bedrijven die wel een boost kon gebruiken bij het innoveren en kreeg subsidie vanuit het fonds voor het ontwikkelen van een prototype, waarvoor zij de award in ontvang mochten nemen. Lees hier meer over hun innovatie.


Over de Scale Innovation Award

Bedrijven en organisaties uit de regio (Drechtsteden, Hoekse Waard, Molenlanden en Gorinchem) konden zich inschrijven met hun innovatieve product, dienst, proces of business model. Voorwaarde was dat de innovatie nieuw is en van economische en/of maatschappelijke waarde en paste binnen een van de drie categorieën Industrie 4.0 (Smart Industry), Verduurzaming & voortbewegen en Zorg & Human Capital. 12 bedrijven (uit 14 aanmeldingen) deden uiteindelijk mee voor de award.  De inzendingen zijn beoordeeld door een jury van 12 personen met elk een specifieke deskundigheid op het gebied van innovatie in een van de categorieën. De jury stond onder leiding van Leo Stehouwer, o.a. voorzitter van Masterplan Techniek Zuid-Holland.


Smart Campus Leerpark

De Scale Innovation Award werd georganiseerd door de Smart Campus Leerpark (SCALE). Het doel van de Campus is om een forse impuls te geven aan de samenwerking tussen bedrijven in en rond Zuid-Holland Zuid door kennis en faciliteiten te delen, samen nieuwe ideeën te ontwikkelen, initiatieven te starten en andere bedrijven aan te trekken die het ecosysteem verder versterken. De Duurzaamheidsfabriek is binnen de campus de centrale innovatiehub en daarmee dé aangewezen locatie voor de feestelijke prijsuitreiking. 


Sponsoren

De Scale Innovation Award wil een podium bieden aan innovatieve ontwikkelingen in de regio en daarmee verdere innovatie stimuleren. Dat kan de organisatie niet alleen. Scale is daarom trots dat verschillende organisaties uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid, de zogenaamde triple helix, dit initiatief ondersteunen. Smart Delta Drechtsteden is één van die sponsoren.


2023_Publiek_Scale_Innovation_Award Smart Delta Drechtsteden


Lees ook:

• Wie wint de Scale Innovation Award?

Coffee Based wint de Scale Innovation Award


Laskar wint de Publieksprijs van de Scale Innovation Award 2023 tijdens de uitreiking bij de Duurzaamheidsfabriek. Met de Digital Production Control System won Laskar Puntlastechniek deze award. Dit jaar konden de gasten van het evenement voor het eerst hun winnaar kiezen. Na het tellen van de stemmen kon Wim Goedhart, CEO van het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam, de award ophalen. Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers, overhandigde deze prijs. De innovatie DPCS valt onder de categorie Smart Industry. Het gaat om een digitale innovatie die ervoor zorgt dat er geen fouten meer ontstaan in het lasproces. Het systeem wordt toegevoegd aan een standaardmachine die op basis van data die 100% effectiviteit realiseert tijdens het lassen. Dit voorkomt hoge kosten waar de lasindustrie op het moment mee te maken heeft.