Spring naar inhoud

MKB Katalysatorfonds

Investeren in innovatiekracht - Aflevering 2 Duurzaam Varen

Smart Delta Drechtsteden investeert in innovatiekracht met het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden. Bedrijven ondersteunen die hun innovatieve ideeën of innovatie verder willen helpen met behulp van subsidie, ondersteuning en netwerk is daarbij van essentieel belang. In een videoreeks laat het MKB-Katalysatorfonds zien hoe de regio, mede dankzij het MKB-Katalysatorfonds, een boost geeft aan innovatie. In deze tweede aflevering gaat het over het thema Duurzaam Varen. Edorado vertelt over hun innovatieve elektrische speedboot die zij, met steun van het fonds, ontwikkelen.
Subsidie voor een prototype voor een elektrische speedboot

De huidige snel varende boten (speedboten) zijn enorm vervuilend voor het milieu en maken veel herrie. Consumenten zijn in toenemende mate terughoudend om te worden geassocieerd met dergelijke producten. Het is tijd voor een transitie van deze industrie.Edorado B.V. ontwikkelt hiervoor een volledig elektrische speedboot voorzien van draagvleugel techniek. Na een, mede door het MKB-katalysatorfonds gefinancierde, haalbaarheidsstudie is het bedrijf vanuit de Duurzaamheidsfabriek momenteel bezig met de definitieve product ontwikkeling.


Innovaties versnellen in de Drechtsteden

​​​​​​​Het MKB-katalysatorfonds, onderdeel van Smart Delta Drechtsteden, wil innovaties versnellen en een nieuwe dynamiek creëren in de regio. Daarvoor is meer nodig dan alleen geld. Het fonds wil dan ook nadrukkelijk nieuwe verbindingen tot stand brengen. Naast cofinanciering, biedt het daarvoor toegang tot relevante netwerken en faciliteiten in de regio. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie in de Drechtsteden kunnen een beroep doen op dit fonds. Een team van toonaangevende bedrijven uit de regio Drechtsteden die o.a. opereren in de maritieme, industriële en financiële sector en de Drechtsteden-gemeenten zijn de drijvende kracht achter het fonds. De Duurzaamheidsfabriek, Maritime Delta en InnovationQuarter zijn daarbij belangrijke partners.

Over Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Innovatie, een goed vestigingsklimaat en goed opgeleide mensen zijn daarbij belangrijk. De sectoren van nu en straks hebben mensen nodig die niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook op veranderingen kunnen inspelen. Smart Delta Drechtsteden doet er alles aan om deze mensen op te leiden en aan het juiste bedrijf te verbinden. Op het gebied van innovatie zijn ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. Binnen Smart Delta Drechtsteden is dat met name binnen de maritieme sector, de (technologische) maakindustrie en de sector zorg en welzijn. Meer woningen en aantrekkelijke recreatiegebieden zorgen hierbij voor aantrekkelijke leefomgeving voor werknemers, studenten en inwoners. 

Innovatief idee? Neem contact op!

Kijk hier voor meer informatie en doe meteen eenvoudig online een aanvraag!

Smart Delta Drechtsteden investeert in innovatiekracht met het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden. Bedrijven ondersteunen die hun innovatieve ideeën of innovatie verder willen helpen met behulp van subsidie, ondersteuning en netwerk is daarbij van essentieel belang. In een videoreeks laat het MKB-Katalysatorfonds zien hoe de regio, mede dankzij het MKB-Katalysatorfonds, een boost geeft aan innovatie. In deze tweede aflevering gaat het over het thema Duurzaam Varen. Edorado vertelt over hun innovatieve elektrische speedboot die zij, met steun van het fonds, ontwikkelen.