Spring naar inhoud
Scale Innovation Award publiek

De Scale Innovation Award opent haar digitale deuren voor innovatieve bedrijven

Op maandag 11 maart 2024 zal de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht dé ontmoetingsplaats zijn waar innovatieve ondernemers, studenten en bestuurders uit verschillende regio's elkaar ontmoeten. Tijdens de tweede editie van de Scale Innovation Award worden de schijnwerpers gericht op innovaties die het verschil maken. De jury is inmiddels geformeerd. Ook de criteria en categorieën zijn bekend. Daarmee is aanmelden voor de Scale Innovation Award nu mogelijk voor alle innovatieve bedrijven uit de regio Drechtsteden, Hoeksche Waard, Molenlanden en Gorinchem. Bedrijven kunnen hun innovatieve ontwikkeling aanmelden via de website.


De Scale Innovation Award is een regionaal initiatief dat is opgezet om innovatieve producten, diensten, processen of businessmodellen in de regio te stimuleren én een podium te geven.  Deelname aan de Scale Innovation Award biedt bedrijven veel publiciteit en ruime netwerkmogelijkheden, om hiermee innovaties verder te brengen. De innovatieve ontwikkelingen moeten hierbij nieuw zijn en economische of maatschappelijke impact maken. Ook dient de innovatie een bijdrage te leveren op één van onderstaande thema’s:


 • Smart Industry: technologie met focus op maritiem
 • Energietransitie: inclusief verduurzaming en voortbewegen
 • Human Capital: instroom, ontwikkeling en behoud van personeel
 • Zorg: toepassing van nieuwe technologieën, waaronder het beter bereikbaar maken van de zorg, efficiënter inrichten en kostenbesparingen 

 • Een volledig overzicht van de geldende criteria is te vinden via de website van Scale Innovation Award.  

  Jury

  De kandidaten zullen worden beoordeeld door een deskundige jury van 13 personen, elk met een specifieke achtergrond in innovatie binnen een van de categorieën. De jury wordt voorgezeten door Leo Stehouwer, voorzitter van onder andere Masterplan Techniek Zuid-Holland. Deze professionals zullen de innovaties beoordelen op hun waarde, impact en innovatieve karakter. 


  Prijzen

  Scale Innovation Award Publieksprijs

  Er zijn twee awards te winnen: de juryprijs, ook wel de Scale Innovation Award, en de publieksprijs. Alle aanwezige gasten kunnen tijdens het event hun stem uitbrengen op de meest indrukwekkende innovatie, waarna de winnaar van de publieksprijs bekend wordt gemaakt. Ook zal er een waarderingsprijs worden uitgereikt voor de meest kansrijke startup of scale-up in de regio. Tot slot ontvangen de studenten van Dordrecht Academy een prijs voor het meest innovatieve project. 


  Aanmelden

  Bedrijven met een unieke innovatie, die potentie heeft om de regio te veranderen in één van de benoemde categorieën, kunnen zich aanmelden via het online aanmeldformulier. Het programma en meer informatie over het event worden op een later moment gedeeld.


  Lees ook:  De Scale Innovation Award opent haar digitale deuren voor innovatieve bedrijven. Meld je innovatie aan voor de tweede editie van de Scale Innovation Award op 11 maart 2024 in de Duurzaamheidsfabriek.