Spring naar inhoud

MKB Katalysatorfonds

Coffee Based wint de Scale Innovation Award

2023_Winaar_Juryprijs_Coffee_Based_SIA_speech Smart Delta Drechtsteden


De Koffie Recycle Service van het Gorinchemse bedrijf Coffee Based heeft maandagavond 13 maart de juryprijs van de Scale Innovation Award gewonnen in de Duurzaamheidsfabriek. Coffee Based maakt van koffiedik nieuwe producten. Denk aan koffiekopjes, plantenpotten, visitekaartjes, maar ook meubelen zoals zithoeken. Het koffiedik, waarvan het meeste normaal wordt verbrand in verbrandingsovens, halen zij op bij bedrijven die dit voor hen bewaren. Die bedrijven kunnen in ruil voor hun ingeleverde koffiedik, via credits, weer producten kopen. En zo is de cirkel weer rond. Coffee Based mag als awardwinnaar een pitch houden bij HiDelta Zie 2023 in de Van Nelle Fabriek.


De Publieksprijs ging naar Digital Production Control System van Laskar Puntlastechniek. De Inspectiedrone voor ondergrondse tankinstallaties van Inspectiebureau Klink kreeg de Waarderingsprijs kansrijke startup. 


2023_Wim_Goedhart_Winnaar_Publieksprijs


2023_Klink_Inspectiebureau_Startup_waarderingsprijs

Over de Scale Innovation Award

Bedrijven en organisaties uit de regio (Drechtsteden, Hoekse Waard, Molenlanden en Gorinchem) konden zich inschrijven met hun innovatieve product, dienst, proces of business model. Voorwaarde was dat de innovatie nieuw is en van economische en/of maatschappelijke waarde en paste binnen een van de drie categorieën Industrie 4.0 (Smart Industry), Verduurzaming & voortbewegen en Zorg & Human Capital. 12 bedrijven (uit 14 aanmeldingen) deden uiteindelijk mee voor de award.  De inzendingen zijn beoordeeld door een jury van 12 personen met elk een specifieke deskundigheid op het gebied van innovatie in een van de categorieën. De jury stond onder leiding van Leo Stehouwer, o.a. voorzitter van Masterplan Techniek Zuid-Holland.


Smart Campus Leerpark

De Scale Innovation Award werd georganiseerd door de Smart Campus Leerpark (SCALE). Het doel van de Campus is om een forse impuls te geven aan de samenwerking tussen bedrijven in en rond Zuid-Holland Zuid door kennis en faciliteiten te delen, samen nieuwe ideeën te ontwikkelen, initiatieven te starten en andere bedrijven aan te trekken die het ecosysteem verder versterken. De Duurzaamheidsfabriek is binnen de campus de centrale innovatiehub en daarmee dé aangewezen locatie voor de feestelijke prijsuitreiking. 


Sponsoren

De Scale Innovation Award wil een podium bieden aan innovatieve ontwikkelingen in de regio en daarmee verdere innovatie stimuleren. Dat kan de organisatie niet alleen. Scale is daarom trots dat verschillende organisaties uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid, de zogenaamde triple helix, dit initiatief ondersteunen. Smart Delta Drechtsteden is één van die sponsoren.


2023_Publiek_Scale_Innovation_Award Smart Delta Drechtsteden


Lees ook:

Wie wint de Scale Innovation Award?

Coffee Based wint de Scale Innovation Award | Dordrecht | AD.nl


De Koffie Recycle Service van het Gorinchemse bedrijf Coffee Based heeft maandagavond de juryprijs van de Scale Innovation Award in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht gewonnen. Het bedrijf maakt van koffiedik nieuwe producten. Denk aan koffiekopjes, plantenpotten, visitekaartjes, maar ook meubelen zoals zithoeken. De koffiedik, waarvan het meeste normaal wordt verbrand, halen ze bij bedrijven op. Die bedrijven kunnen in ruil voor hun ingeleverde koffiedik (via credits) weer producten kopen. En zo is de cirkel weer rond. Coffee Based mag awardwinnaar een pitch houden bij HiDelta Zie 2023 in de Van Nelle Fabriek.