Het laatste nieuws en tweets

Blijf op de hoogte van de nieuwste projecten en volg ontwikkelingen rond het fonds en innovaties in de regio.

Nieuws

Urban Deltas goed op weg, met kleine koerswijziging

In april 2016 kende het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden een bijdrage van € 25.000,- toe aan Gebr. De Koning voor een haalbaarheidsonderzoek van ‘Modulair Drijvend Groen’. In de joint venture Urban Deltas wilde het Papendrechtse bedrijf, samen met het Rotterdamse Urban Green, de levensvatbaarheid verder onderzoeken van hun innovatieve en duurzame concept om de waterkwaliteit in stedelijke havengebieden te verbeteren en tegelijk meer groen in de stad te creëren. Inmiddels is het haalbaarheidsonderzoek afgerond en is er ook al een eerste project gerealiseerd. Op basis van het haalbaarheidsonderzoek en de eerste ervaringen in de markt heeft Urban Deltas wel gekozen voor een beperkte koerswijziging.

Lees meer

Elektrische speedbotenbouwer Edorado maakt vliegende start in Dordrecht.

Het jonge Nederlandse bedrijf Edorado heeft een subsidie ontvangen van het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Deze extra steun in de rug helpt de innovatieve maritieme start-up om de ontwikkeling van hun innovatieve volledige elektrische speedboot te versnellen. Edorado heeft zich per 1 Maart 2017 gevestigd in the Duurzaamheidsfabriek, gelegen op aan het Leerpark te Dordrecht. Na uitgebreid rondgekeken te hebben in de rest van Nederland, heeft Edorado bewust gekozen om zich te vestigen in de Drechtsteden.

Lees meer

MKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling zelfvoorzienende sleeplier

Het bedrijf Kraaijeveld uit Sliedrecht krijgt een subsidie van € 25.000,- uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Lierenspecialist Kraaijeveld gebruikt de subsidie om samen met het Dordtse bedrijf Mampaey een haalbaarheidsonderzoek te doen naar zelfvoorzienende sleeplier. Deze lier moet bijdragen aan een veiligere en duurzamere sleepvaart. De bedrijven zelf leggen zelf ook € 25.000,- bij voor het onderzoek. De adviescommissie van het MKB-katalysatorfonds noemt deze innovatie een typisch voorbeeld van de innovatiekracht van de maritieme maakindustrie in de Drechtsteden.

Lees meer

Maritime Industry Beurs Gorinchem

Op 9, 10, 11 mei 2017 vindt de Maritime Industry beurs plaats in de evenementenhal in Gorinchem. Tijdens de Maritime Industry komt de complete maritieme sector bij elkaar in het hart van de waterregio om te netwerken, de basis te leggen voor nieuwe samenwerkingen en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen uit de branche.

Lees meer

Introductie van het fonds

Geïnteresseerd ?

Bent u als MKB-bedrijf gevestigd in de Drechtsteden en wilt u in aanmerking komen voor een bijdrage voor uw plannen?