Kamer van Koophandel (KVK), HI (Holland Instrumentation) en InnovationQuarter organiseren samen de KVK Business Challenge HI-tech in West-Nederland. Het is de eerste regionale editie van KVK Business Challenge (voorheen AddVentured). Dit programma brengt innovatievraagstukken van grote technische bedrijven in West-Nederland en de innovatiekracht van het MKB samen. Het doel: samen vernieuwen en nieuwe business ontwikkelen.

Satellieten en robots
Zeven grote bedrijven uit West-Nederland brengen via KVK Business Challenge HI-tech een challenge in. Airbus Defence and Space zoekt naar partners om kleinere satellieten te bouwen. HTC Parking & Security wil de identificatie en inspectie van voertuigen bij grote evenementen makkelijker maken. En Demcon zoekt naar een manier om onbemande mobiele robots (bij) te laden zonder het productieproces te verstoren. De andere uitdagers zijn KROHNE Altometer, Lely Industries, Emha en Marflex.

Innovatie in West-Nederland
West-Nederland scoort hoog in de MKB Innovatie Top 100 2018: 26 van de 100 meest innovatieve bedrijven komen uit Noord-Holland en 25 uit Zuid-Holland. Via KVK Business Challenge HI-tech wordt de innovatiekracht van het MKB in West-Nederland verder benut. Naast MKB’ers kunnen ook startups, scale-ups en zzp’ers deelnemen aan het programma.

Start 1 november
KVK Business Challenge HI-tech gaat op 1 november 2018 (17:00-20:00 uur) van start met een startbijeenkomst op het Ondernemersplein in Rotterdam waar de uitdagers en MKB’ers elkaar kunnen ontmoeten. Dan opent ook het online platform en kunnen bedrijven een maand lang met elkaar in gesprek over de challenges. Daarna selecteren de uitdagers de meest veelbelovende partijen om een samenwerking aan te gaan. HI, KVK en InnovationQuarter helpen daarna om de wederzijdse intenties om te zetten in daadwerkelijke samenwerking.

Meer informatie
Deelnemers kunnen zich kosteloos aanmelden voor de startbijeenkomst op 1 november in Rotterdam via KVK.nl/businesschallengehitech. Hier vind je ook meer informatie over het programma en de challenges.