De winnaar van de Innovation Award ZHZ 2018 is Netics – The Innovation Engineers. Dit werd bekend tijdens de lustrum uitreiking van de Innovation Award ZHZ op woensdag 6 juni bij het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. Het bedrijf uit Alblasserdam ontving de prijs voor het bedenken van de GEOWALL®: een eenvoudige, goedkope, milieuvriendelijke en robuuste beschoeiing van lokaal beschikbare geperste baggerspecie. Het betreft een simpele techniek die ervoor zorgt dat lokaal beschikbare baggerspecie ter plekke kan worden omgezet in een constructief element van grond.

Innovatie in de regio
De Innovation Award ZHZ is een mooi podium voor innovatieve ondernemers in de regio. Zij verdienen de aandacht en waardering ook, omdat innovatie de motor is van onze regionale economie. Het MKB-katalysatorfonds is er ook op gericht om innovatieve ondernemers te ondersteunen bij het realiseren van hun plannen. Het is mooi om te zien dat twee van de subsidie-aanvragers dit jaar genomineerd waren voor de Award. Het ging daarbij naast prijswinnaar Netics, ook om het bedrijf Edorado uit Dordrecht, dat in de Duurzaamheidsfabriek (Maakhal) een volledig elektrische speedboot ontwikkelt, voorzien van draagvleugeltechniek.

DB-Innovation-Award-ZHZ-2018-72

Erkenning
Bijna 250 aanwezigen waren getuigen van de feestelijke uitreiking van de Innovation Award ZHZ aan Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling van Netics. De bedenkers van de GEOWALL® ontvingen de prestigieuze award uit handen van Edward Heerema van Allseas. Volgens de jury valt de prijs Netics te eer, omdat het bouwen met baggerspecie een innovatie met zowel een grote economische als maatschappelijke impact is. “De GEOWALL® is een business model gebaseerd op een vorm van circulaire economie waar prima geld mee te verdienen is,” aldus juryvoorzitter Kees Jan Mes. Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling gaven aan trots te zijn op het winnen van de award. “Er waren zoveel goede inzendingen, dit hadden we echt niet verwacht. Met de prijs krijgen we nu ook erkenning vanuit de regio. Het gebied waar het allemaal begonnen is en waar het idee ontstaan is.”

Da Vinci College MBO-prijs en Amega Super Stageplaats
Behalve de uitreiking van de Innovation Award ZHZ waren er de avond ook prijzen voor MBO-studenten van het Da Vinci College die een uitmuntende prestatie op hun leerbedrijf hebben geleverd en werd de Amega Super Stageplaats uitgereikt.

Geslaagd en sfeervol event
De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Port of BUSINESS en mag zich inmiddels verheugen in een breed draagvlak bij bedrijven, instellingen en de regionale en lokale overheden. Dit komt onder meer tot uiting in een divers samengesteld bestuur, een deskundige jury, een collectief van kennispartners en een ervaren Raad van Toezicht. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd en sfeervol event.